Revolutionrace, Europas snabbast växande outdoormärke, ny hyresgäst hos Pulsen Fastigheter

Boråsföretaget Revolutionrace har sett en fantastisk utveckling de senaste åren. De har vuxit snabbt omsättningsmässigt, både i Sverige och internationellt, och i antalet anställda. För att fortsätta sin snabba tillväxtresa flyttar de nu in i nya lokaler hos Pulsen Fastigheter.

När Pernilla Nyrensten för flera år sedan vandrade till Everest Basecamp i Nepal hade hon problem med att hitta kläder som kombinerade bra passform och rätt funktioner till ett rimligt pris. Hon hittade en lucka i utbudet och bestämde sig för att fylla den. Tillsammans med maken Niclas Nyrensten grundade hon Revolutionrace. Uppenbarligen var det fler som saknat nytänkande alternativ kring fritidskläder på marknaden för företaget har gått som en komet sedan dess.

 

Företaget utsågs till Årets företagare i Borås 2016 med följande motivering: ”Med ett nytänkande koncept i en växande men tuff bransch har dessa företagare lyckats bygga upp en verksamhet från en omsättning på noll kronor till cirka 30 miljoner kronor på två år. Tack vare ett strategiskt ledarskap och en otrolig ekonomisk planering, har dessa företagare byggt upp och utvecklat sitt företag utan vare sig banklån eller annan extern finansiering och med ett mycket tufft resultat. ”

 

Revolutionrace har vuxit extremt snabbt de senaste åren – på fyra år har man gått från noll till 120 miljoner kronor i omsättning och kommer att landa på 250 miljoner i omsättning under 2018 med nuvarande tillväxt. Bolaget har idag verksamhet i 17 länder runt om i världen.

 

Niclas Nyrensten beskriver bolagets kläder som ”outleisure”, funktionsplagg som flirtar med det mer urbana modet snarare än klassiska friluftskläder.

 

Revolutionrace har fokuserat sin affär på e-handel och att skapa nära kontakt med kunderna via sociala medier. Satsningen har varit lyckosamt vilket visas både på omdömen på webben och i försäljningsframgångarna.

Bolaget är idag ca 20 personer men kommer växa ytterligare under året. Med de nya lokalerna på Pulsenområdet kommer det finnas utrymme att fortsätta expansionen i önskad takt.

 

– Det är roligt att få hälsa Revolutionrace välkomna till Pulsen Fastigheter. Med sitt entreprenöriella tänk och sin snabba utveckling passar de väl in bland våra hyresgäster i huset, och det är såklart också kul att få in ett klädföretag igen i de anrika teko-lokalerna. Från Pulsens del ser vi fram emot att kunna hjälpa Revolutionrace fortsätta växa som företag, säger Christer Södeliden, vd på Pulsen Fastigheter.

KONTAKTA OSS

 

Huvudkontor:

Nils Jakobsonsgatan 5, Borås

Postadress: Box 881, 501 15 Borås

Tfn: 033-17 79 00

E-post: info@pulsen.se

 


FÖR HYRESGÄSTER

 

Serviceanmälan

 


KONTAKTA OSS

 

Huvudkontor:

Nils Jakobsonsgatan 5, Borås

Postadress: Box 881, 501 15 Borås

 

Tfn: 033-17 79 00

E-post: info@pulsen.se

 

 

FÖR HYRESGÄSTER

Serviceanmälan

 

OM WEBBPLATSEN

Allmänna villkor