Nyhet:

Göteborgs Stadsmission nyöppnar i Pulsen Fastigheters lokaler

Borås city får ett hållbart nytillskott med Göteborgs Stadsmissions populära second hand-koncept. Den 25 april slås portarna upp på Österlånggatan i Borås.

”Göteborgs Stadsmissions verksamhet är viktig för samhället. När de etablerar en ny arena i Borås känns det självklart att Pulsen Fastigheter är med och tillhandahåller lokaler som ger ambitionerna bäst möjligheter. Dessutom blir det en positiv kraft för Borås city”, säger Hanna Jarneving, kommersiell förvaltare på Pulsen Fastigheter.

 

I den 500 kvadratmeter stora lokalen kommer boråsarna hitta ett handplockat urval av dam- och herrkläder samt textil och heminredning. Dessutom planeras för fler initiativ inom textil och hållbarhet.

 

”Vi är väldigt glada att få presentera oss för boråsarna! Vi har ett pågående samarbete med Textilmuseet och har dialog med bland andra Nordiska Textilakademin. Nu har vi, tack vare Pulsen Fastigheter, hittat en lokal som matchar våra behov”, säger Linus Bergström, verksamhetschef på Stadsmissionens second hand.

 

Med sina åtta butiker i Göteborg med omnejd har Göteborgs Stadsmission ett tydligt syfte med sin second hand-verksamhet och det är att erbjuda arbetsträning för människor i butikerna. Så kommer också ske i Borås.

 

Butiken kommer att vara öppen torsdag till lördag och det kommer vara möjligt att lämna in gåvor måndag till lördag. De dagar butiken inte är öppen för kunder finns möjlighet att använda den som en kreativ och stimulerande arena. Detta kan exempelvis vara föreläsningar eller workhops på olika teman inom hållbarhet, gärna tillsammans med andra lokala aktörer.