Pressmeddelande:

Pulsen Fastigheter förvärvar fastighet i Borås

Pulsenkoncernens fastighetsbolag utökar sitt bestånd med ytterligare en fastighet i centrala Borås genom att förvärva en kommersiell fastighet på Allégatan från Sparbanken Sjuhärad. Pulsen har efter affären ett fastighetsbestånd på ca 100 000 kvadratmeter varav ca 46 000 kvm i centrala Borås.

Vävaren 12 och 15 - nytt tillskott i fastighetsbeståndet hos Pulsen Fastigheter

– Vi är med och utvecklar staden som företag, som arbetsgivare och som fastighetsägare. Därför är det extra roligt att kunna öka vår närvaro i Borås genom den här affären, säger Christer Södeliden, vd på Pulsen Fastigheter AB.


Fredagen den 21 februari blev det klart att Pulsen Fastigheter AB med dotterbolag förvärvar fastigheten Vile 7 i Borås från tidigare ägaren Sparbanken Sjuhärad. Fastigheten ligger centralt i Borås på Allégatan 57-59 och har bland andra Fastighetsbyrån och Skogsbyrån som hyresgäster.

Med förvärvet utökar Pulsen sitt fastighetsbestånd till cirka 46 000 kvadratmeter i Borås och till totalt 100 000 kvadratmeter i Sverige som helhet.


– Vi är väldigt glada över att det är Pulsen Fastigheter som blir köpare till denna fastighet. Precis som vi har Pulsen en stark lokal förankring i Borås. Det är bra att våra hyresgäster får en trygg hyresvärd som visar på ett långsiktigt engagemang i sina fastigheter, kommenterar Petter Hedihn, vice vd på Sparbanken Sjuhärad kring affären.


Hösten 2017 tog Pulsen Fastigheter AB en starkare position i Borås. Då utökade man fastighetsbeståndet utanför Pulsenområdet och förvärvade sju fastigheter med bostäder och kommersiella lokaler i Borås centrum. Den nya affären befäster ytterligare Pulsen Fastigheters ställning i staden och vd Christer Södeliden utesluter inte att det kan bli aktuellt med fler förvärv framöver.


– Det är spännande att vi nu får möjlighet att växa vårt bestånd i centrala Borås. Det sker en spännande utveckling av stadsbilden och flera olika förtätningsprojekt pågår som vi ser fram emot med intresse. Vi har en positiv syn på marknaden och tittar därför på möjligheter att förtäta och bygga ut vårt befintliga bestånd både i Borås och i Stockholm, som är vår andra huvudmarknad. Vi har idag en organisation som är väl rustad för att ta sig an fastigheterna och jag ser fram emot att få hälsa alla nya hyresgäster varmt välkomna till Pulsen Fastigheter AB, säger Christer Södeliden.

 

Säljarens rådgivare vid försäljningen har varit Swedbank Kommersiella Fastigheter samt Advokatfirman Glimstedt som juridiskt ombud för köparen.


För mer information:


  • Christer Södeliden, vd Pulsen Fastigheter AB
    Telefon: 033-17 18 04, E-post: christer.sodeliden@pulsen.se

  • Bengt-Åke Harrysson, transaktionsrådgivare, Kommersiella Fastigheter i samarbete med Swedbank. Telefon: 0703-12 45 02, E-post: bengt-ake.harrrysson@ffkf.se

Om förvärvet

 

Den förvärvade fastigheten är Vile 7 på Allégatan 57-59 i centrala Borås.


Fastigheten utgörs av 1 245 kvm fördelat över 6 våningar, och består av kommersiella lokaler och kontor. Bland hyresgästerna finns bland andra Fastighetsbyrån och Skogsbyrån.

 

Pulsen Fastigheter förvaltar sedan tidigare ”Pulsenkvarteren” i Borås - Blåklinten 1 och Astern 7, samt ytterligare 7 fastigheter belägna i central Borås.

 

Pulsen har dessutom fastigheter i Stockholm och i Småland. Pulsens totala fastighetsbestånd är ca 100 000 kvm.

Christer Södeliden

VD, Pulsen Fastigheter AB