Pressmeddelande:

Pulsen Fastigheter ökar fokus på Borås och Stockholm

Nu avyttrar Pulsen Fastigheter sin industrifastighet i Hultsfred till Fasadglas AB, som ska använda lokalerna för att utöka den egna verksamheten. Därmed har Pulsen Fastigheter renodlat sitt fastighetsbestånd till Borås och Stockholm, där man nu aktivt söker efter fastigheter att utveckla.

”Vi ser stora möjligheter att utveckla fastighetsbeståndet i både Borås och Stockholm. Fastigheten i Hultsfred var vår sista utanför dessa orter, vilket gör att vi nu kan ta nästa steg i vår strategi och söka nya investeringar”, säger Christer Södeliden, VD för Pulsen Fastigheter.

 

Försäljning i Hultsfred, Träförädlingen 19, görs i bolagsform och omfattar ca 21 000 m2, där den största delen utgörs av tillverkningsindustri och lager. Köparen är Fasadglas Bäcklin AB, som kommer använda lokalen för att utöka den egna verksamheten i Hultsfred.

 

”Efterfrågan på vårt nya träbaserade fasadsystem bARK har överträffat våra förväntningar och vi kommer producera ett flertal större fasadprojekt redan i år. Denna investering banar väg för vårt mål att bli det mest klimatpositiva företaget inom vår nisch i Skandinavien. Satsningen kommer generera många nya arbetstillfällen Hultsfred”, säger Jan Lindholm, VD Fasadglas Bäcklin AB.

 

Fastigheten har varit i Pulsen Fastigheters ägo sedan 2012, som en del av förvärvet av tidigare Finndomo, där bland annat Hjältevadshus är en del av Pulsen Group idag.

 

Glimstedts Advokatbyrå har varit juridiskt ombud för säljaren vid transaktionen.

Christer Södeliden

VD, Pulsen Fastigheter AB